Speeltuinvereniging Wildebras begon, met als thema 'Expeditie Driebruggen', de huttenbouw en afsluiting van de vakantiespelen in Driebruggen op donderdagavond met een spannende speurtocht door het dorp. Op een tiental locaties waren stops waar een codecijfer kon worden 'verdiend' door een spelletje of een andere uitdaging tot een goed einde te brengen. Ballonnen doorgeven zonder handen te gebruiken, verkleden en op de foto gaan, bekertjes omschieten met een waterpistool en nog veel meer. Eenmaal de code kompleet moest bij Custwijc een codeslot van een kistje worden opengemaakt en kon de smakelijke verrassing uit het kistje worden gehaald.
De huttenbouw begon vrijdag en het startsein voor de bouw werd precies om 10 uur gegeven door burgemeester Christiaan van der Kamp.
Vanaf dat moment konden alle kinderen, vaak toch wel een beetje bijgestaan door één van de ouders of een ander familielid, aan de slag met de vele stapels hout en pallets die al voor hen klaar lagen.
Ook voor de hutten, het uiterlijk ervan en de versieringen, gold het thema 'Expeditie Driebruggen' en dat was al snel bij het bouwen herkenbaar.
Er kon worden doorgetimmerd tot 's middags 5 uur en aan het eind van de middag stonden er al heel wat indrukwekkende bouwwerken overeind. Zaterdagmorgen kon vanaf 10 uur weer worden verder gebouwd, was er een groot springkussen met klimbaan opgesteld en waren er verschillende spelletjes die konden worden gespeeld.
In de loop van de morgen werden de hutten ook voorzien van een keur aan spulletjes voor de verkoop op de traditionele rommelmarkt die om 1 uur ging beginnen. Een korte onderbreking voor een regenbui kon de pret totaal niet drukken, alles ging gewoon door. Vier uur was het moment waarop werd aangevangen met het slopen van de hutten. Alles werd weer op een grote berg samengebracht en onder de veilige leiding van de vrijwillige brandweer, die zowel de droge grond als de omringende bomen goed nat hield, gingen alle bouwsels onder grote belangstelling weer in vlammen op.
(217 foto's   ± 19 min)

Terug > Menu